Garden Room

Great Shelford

Client – Private Client
Date of Completion – 2018

The client’s brief for the project was to upgrade an existing single storey extension to create a family lounge and a gym.

The original room was built of fair-faced brick walls and a felt flat roof. The improvement works included externally insulating the existing brick wall and cladding with open oak slats, replacing the existing flat roof with an insulated zinc roof incorporating rooflights to allow more natural light into into the space, and introducing a set of new double glazed sliding/folding doors and a contemporary bay window that enable the family to enjoy the views of the garden from the house. Through new sliding pocket doors, the existing kitchen opens up into the new family lounge to provide flexible use of the space.

Related articles →